Search & Selection

“Dé juiste persoon vinden voor die belangrijke functie binnen jullie organisatie. Een medewerker die past binnen de cultuur van uw organisatie, die de branche kent en die echt bij gaat dragen aan het realiseren van uw strategische doelen.” 

Om die ene kandidaat te vinden die binnen uw organisatie het verschil gaat maken en die ook écht kiest voor uw organisatie, doorlopen wij het volgende 10-stappen plan;

1.    Intake met de opdrachtgever

Tijdens deze intake bespreken we jullie organisatie, waar deze nu staat en waar deze naar toe ontwikkelt, de strategische doelen van de organisatie en de cultuur binnen het bedrijf. Ook staan we stil bij wat voor type persoon de beste aanvulling op het huidige team is. 

2.    Bepalen van functieprofiel, vereisten en benodigde competenties

Samen gaan we kijken wat jullie verwachten van de kandidaat op vlak van opleiding, kennis en ervaring. We kijken naar de “harde” functie-eisen en we bepalen de competenties en vaardigheden die nodig zijn voor deze functie. 

 3.    Vacaturetekst en informatiepakket opstellen

Aan de hand van de informatie uit stap 1 en stap 2 stelt PBKR de vacaturetekst op. Deze vacaturetekst wordt aangevuld met relevante aanvullende informatie over het bedrijf, de afdeling en de functie. De vacaturetekst en het informatiepakket worden ter goedkeuring voorgelegd waarna we het wervingsproces gaan starten.

4.    Werven

We gaan de vacature “uitzetten”. We kiezen nauwkeurig de kanalen waar we de vacature gaan plaatsen, we kijken waar we de grootste kans hebben op  goed gekwalificeerde kandidaten en we kijken naar die kanalen die het beste bij uw organisatie passen. We plaatsen de vacature, indien gewenst, op jullie website en op de vacaturepagina van PBKR.

In de wervingsperiode communiceren wij zeer open hoe de voortgang is. Afhankelijk van de gemaakte afspraken en jullie wensen krijgen jullie volledig inzicht in alle kandidaten of informeren wij jullie over aantallen en kwaliteit van de kandidaten.

5.    Voorselectie 

Vanuit de reacties op de vacature voeren wij de voorselectie uit. Deze voorselectie bestaat de brievenselectie, opzoeken van openbaar beschikbare informatie, gesprekken, eventueel 2 e gesprekken en een communicatiestijl en karakterprofiel analyse.

6.    Voordracht 

Het doel is 3 kandidaten voor te stellen. Alle kandidaten hebben ten minste één persoonlijk gesprek met PBKR gehad en we hebben bij ons op kantoor de communicatiestijl en karakterprofiel analyse gemaakt. Tevens voorzien wij u van ten minste 2 relevante referenties en van de huidige arbeidsvoorwaarden van de kandidaat. Uiteraard lichten wij de voordracht persoonlijk toe en geven wij toelichting op de informatie, de communicatiestijl en karakterprofiel analyse.

7.    Gesprekken bij de opdrachtgever 

Nu zijn jullie aan zet. De kandidaten worden ingepland om bij jullie gesprekken te voeren. We zorgen voor de nodige voorbereiding en voorzien jullie van vragen en formulieren om de gesprekken goed te voeren en ze op zo’n manier te voeren dat de kandidaten goed te vergelijken zijn.

8.    Selectie van de beste kandidaat

Op basis van alle beschikbare informatie rondom de kandidaten maken jullie, indien gewenst in overleg met PBKR, een keuze voor de beste kandidaat. Hierbij is het ook belangrijk direct te kijken naar de ontwikkelpunten van de kandidaat en hier een plan voor op te stellen.  

9.    Arbeidsvoorwaarden en aanname

De laatste fase is aangebroken. Op basis van jullie arbeidsvoorwaarden / salarishuis en de huidige arbeidsvoorwaarden van de kandidaat doen jullie de kandidaat een voorstel. Bij dit voorstel worden meteen de startdatum en de ontwikkelpunten besproken. Ook in deze fase zijn wij beschikbaar om jullie te ondersteunen. 

10.  Begeleiding bij aanvang, nazorg en evaluatie

Voor de start van de nieuwe medewerker zorgen wij voor een checklist waarmee jullie kunnen borgen dat de nieuwe medewerker een “warm welkom” krijgt. In het eerste halfjaar na de start zullen wij regelmatig contact met jullie en met de nieuwe medewerker hebben om te blijven volgen hoe de medewerker zijn plaats vindt binnen jullie organisatie, hoe de voortgang van de ontwikkelpunten is en of de medewerker aan jullie verwachtingen voldoet. Na het eerste halfjaar zullen we gezamenlijk het hele proces evalueren.

Op deze manier werken we samen aan de juiste invulling van de vacatures binnen uw organisatie.